Trainers

 

Harry Kuilema

 

Harry_Kuilema_Web.jpgMijn naam is Harry Kuilema, sinds 1994 lid van Loopvereniging TOF Breda.
Hardlopen is mijn hele leven al mijn passie. Het gevoel van vrijheid als ik in de bossen van Breda hardloop, maken van mij een blij en gezond mens. Dit gevoel breng ik met groot plezier over op de mensen die voor het eerst kennismaken met de hardloopsport.
TOF is een kleine en gezellige club waar je je snel thuisvoelt en vrienden maakt.

 

Harry Coolen (Daggroep)

  E-mail:    harry.coolen@tofbreda.nl
  Telefoon: 06-19739056

HarryCoolenWeb.jpgMijn naam is Harry Coolen en ik ben reeds 22 jaar lid van Loopvereniging TOF. Na jarenlang zelf trainingen te hebben gevolgd bij TOF, heb ik besloten om een trainerscursus bij de Atletiekunie te gaan volgen.
Na het behalen van het diploma, ben ik naast mijn eigen trainingen als invaltrainer binnen onze vereniging aan de slag gegaan. Vanwege het vertrek van een vaste trainer heb ik vele jaren iedere week de twee avondtrainingen gegeven. Toen ons trainerscorps weer met vaste trainers compleet was, heb ik mijn eigen trainingen weer serieus opgepakt en bleef ik daarnaast inzetbaar als invaltrainer.
Vanaf 9 augustus 2013 ben ik, op verzoek van ons bestuur,  de wekelijkse dagtraining op vrijdagochtend gaan geven.
Deze daggroep bestaat uit nieuwe leden en leden met loopervaring.
Het nivo (snel en minder snel) van de lopers is zeer verschillend. Hiermee wordt bij de training rekening gehouden, waardoor ieder lid met zijn nivo toch aan zijn trekken komt.

Voor de één is het een hersteltraining en voor de ander is het een extra training of inhaaltraining. Deze trainingen worden, zowel in de zomer als in de winter, altijd in het bos gehouden en niet op de atletiekbaan van de gemeente Breda.

 

Corrie Schoenmakers (Groep 3)

 

CorrieSchoenmaker.jpgGetrouwd met Harry Oomen en woonachtig in Stampersgat. Ik heb 3 dochters, waarvan de middelste ook bij Tof is komen lopen.

Een aantal jaar geleden heb ik met veel plezier de opstapgroepen getraind, in die tijd liep ik ook  ontzettend veel wedstrijden. Door omstandigheden ben ik bij Tof toen af moeten haken en ben ik een aantal jaren bij een andere vereniging lid geweest om zelf weer training te volgen. Maar zoals wij ook vaak tegen de lopers zeggen “luister naar je lichaam” heb ik dat helaas ook tegen mezelf moeten zeggen. Ik heb de knoop toen doorgehakt en heb besloten om als ik zelf niet meer lekker kan trainen voor wedstrijden, omdat het blessureleed me blijft achtervolgen, ik anderen mensen het plezier in het lopen wil laten beleven. Maar dat wilde ik dan wel bij Tof doen, en na wat onderhandelingen met mijn maatje en het bestuur ben ik dan weer terug bij mijn vertrouwde Tof. En na de opleiding sportmassage/sportverzorging hoop ik de lopers nog meer tegemoet te kunnen treden. Ik ben de trainer met het rugzakje met “snoep”.

 

 

Peter Kloosterman (Opstartgroep)

 

PeterKloosterman.jpg

 

Maarten Rooimans (Groep 2)

 

MaartenRooimansWeb.jpg

Ik ben Maarten Rooimans en sinds augustus 2012 toegetreden tot de trainersgroep van TOF. Daarvoor was ik een periode invaltrainer.

Ik train al enige jaren in de wijk Haagse Beemden de Haagse Beemdenloopgroep. Ook verzorgen we met deze groep de trimlopen in de maanden januari, februari, maart en april.

Ben begonnen met hardlopen om in conditie te komen, om te kunnen stoppen met roken en om te voorkomen daarna kilo’s aan te komen. Van het een kwam het ander en ondertussen ik heb elf marathons gelopen en éénmaal de ROPA-run de laatste keer dat het ook inderdaad de ropa-run was.

De opzet van groep 2 is om een brug te slaan tussen groep 1 en groep 3. Maar het zal best zo zijn dat er mensen zich in het niveau binnen mijn groep thuisvoelen en dus blijvers zijn. Het verschil in niveau tussen de ‘oude’ groep 2 (Peter Kloosterman) en groep 1 (John Lips) werd door veel mensen als te groot ervaren, vandaar dat er een tussengroep is gevormd. Ik probeer de trainingsintensiteit te verdelen over de maandag en de woensdag. Op maandag trainen we op duurloopniveau en op woensdag op echt snellere interval.

Op die manier kan op maandag gewoon getraind worden ook al is er op zondag een wedstrijd gelopen.

 

 

John Lips (Groep 1)